Over

Wie ben ik in het kort:

Hoi,

Ik ben Maarten en weet sinds 2012 dat ik ASS heb. Ik ben uitgevallen op school, waarna ik er achter kwam dat ik autisme heb. Door alle ervaringen die ik heb opgedaan, en nog steeds iedere dag doe, ben ik er achter gekomen dat het liefste wat ik doe is om anderen helpen waar ik kan. Ik ben de blog Auti-Maa(r)t(en) dan ook begonnen om anderen wellicht te kunnen helpen om herkenning te vinden, inspiratie te krijgen en om te laten zien hoe het leven ervaren kan worden door iemand met ASS, AD(H)D en angsten.

De naam Auti-Maa(r)t(en):

De naam Auti-Maa(r)t(en) heeft als achterliggende gedachten het volgende:

  • Auti vanwege mijn autisme;
  • Maarten vanwege mijn naam;
  • Auti-Maat blijft over als je de letters tussen haakjes wegdenkt, een maatje probeer ik op deze manier te zijn;
  • Auti-Maat ook als woordspeling op automaat, omdat er toch door stereotypering vaak wordt gedacht dat mensen met ASS geen gevoelens hebben en geen empathie hebben. We zijn geen “automaten”.

Verder:

Er zullen best persoonlijke teksten te vinden zijn, echter vind ik het belangrijk om, deze “schrijfsels” zoals ik ze noem, te delen omdat er hoop ik herkenning en begrip uit voort kan komen.

Verder zal ik ook nog allerlei dagelijkse strubbelingen gaan proberen te schrijven en ook wat meer over mezelf gaan vertellen.

Groeten en veel leesplezier,

Maarten

(Auti-Maa(r)t(en)