In het nù zijn en blijven

04-08-2022

Dat het leven vol veranderingen zit weet ik, het is een feit. Het is mooi én lastig tegelijk om te ervaren dat alles wat je meemaakt, tegenkomt, ziet, voelt, en hoort zo snel kan verschillen. Soms (eigenlijk vaak) zonder het in de gaten te hebben en / of te weten waarom.

Nú kan ik me bij iets goed voelen, morgen (of sneller) is dat weer anders of tegenovergesteld. De afgelopen jaren heb ik mezelf beter leren kennen, mezelf meer leren begrijpen. Ik weet nu bijvoorbeeld van mezelf dat ik me zo verschillend kan voelen, bij of door iets, vanuit angst of onduidelijkheid. Dat kan heel verschillend zijn, angst, nu doel ik in dit geval niet op angst en daardoor paniek, maar meer een angst uit onrust denk ik. 🤔 (al is dit natuurlijk ook weer een soort paniek) Het is vast herkenbaar voor meerdere mensen schat ik zo in. 😉

Daten (in mijn geval is dit meestal praten via een app, afspreken doe ik niet vaak) en zoekende zijn vind ik een fijne, maar ook energie slurpende ervaring. – Het is heel fijn, maar ook heel lastig – Dat komt ook omdat ik het liefste iemand gelijk wil kennen, al weet ik dat dat natuurlijk niet zo snel kan. Maar alle bijkomende onzekerheid die het geeft, is tegelijkertijd ook weer een leerschool. Hoe het ook loopt. Je leert altijd weer iemand een beetje kennen, en ook jezelf weer wat beter.

Wel vind ik het “moderne” dating landschap een verwarrende (deze omschrijving komt denk ik het dichtste bij wat ik bedoel) ervaring. Wanneer praat je nu echt verder met iemand, wanneer voelt het wel goed en wanneer niet. En hoe denkt de ander daar dan ook weer over?

De truc is denk ik ook het hoofd een beetje koel te houden, niet tè veel overdenken en afleiding zoeken in andere dingen. Alleen gaat dit het ene moment beter dan het andere. Voordeel, ik leer zo wel steeds meer om te gaan met gevoelens te doseren misschien? Ik weet het ook niet, het is blijven ervaren en ook proberen ervan te genieten! Nogmaals, ik moet gewoon niet tè veel overdenken. (denk ik :p) Ook erop vertrouwen dat wanneer iemand met mij praat, het iets is wat van twee kanten komt. Anders kun je immers geen gesprek hebben met elkaar. 😉

Dus, note to myself: Ik vertrouw erop dat iemand het leuk kan vinden om met me te praten, anders zou de ander daar niet voor openstaan. Dat moet genoeg zijn om rustig te blijven, niet te erg gaan twijfelen aan jezelf. Het is goed zo, je ziet wel hoe het loopt. Blijf in het nú!

Even een lekkere zomerse foto, daar was ik ook in het nù
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s