Onderweg, waarheen?

05-06-2022

Voel me zoekend, geen navigatie kan mij vertellen welke weg ik moet nemen. Een nog onbekende kaart, zonder richting en bestemming te weten. Maar hoe weet ik dan waarheen ik moet gaan? Hoe lang ik onderweg ben? De bekende wegen nog terug kan vinden?

Ben ik een navigatie welke geen weg kan vinden? Of is het ouderwetse kompas mijn sturing, mijn navigatie? Eentje die me via omwegen stuurt naar een nieuw te ontdekken deel? Via omwegen, maar daar zoveel moois tegen kan komen? De navigatie stuurt je over de snelweg, een bak beton, een rechte weg zonder het mooie te ervaren uit de omgeving.

Moet je überhaupt een navigatie willen, of is je innerlijke kompas de daadwerkelijke kracht? Uiteindelijk kan je altijd op dat kompas terug vallen, sturing vinden in jezelf.

Wel is het fijn om meerdere kompassen te ontdekken, te leren kennen, open te staan voor de richting die zij aangeven. En uiteindelijk zelfs samen met één ander kompas een weg in te gaan en een wereld te ontdekken.

En aan die ene andere vraag ik: Wees mijn kompas in de storm, sneeuw, hitte en regen en wanneer ik hem even niet bij mezelf kan lezen. Blijf me sturen, richting geven, zodat ik het gevoel heb dat ik weet waarheen ik onderweg ben, weet dat er een fijne bestemming is. Hier op kan vertrouwen en rust in kan vinden. En natuurlijk, dat geldt andersom ook. Ik ben jouw kompas wanneer het nodig is, zodat we samen door alle omstandigheden heen komen.

Tot die tijd navigeer ik op mezelf, op mijn kompas, kijkend en luisterend naar mijn omgeving maar uiteindelijk moet ik wel zelf bepalen welke richtingen en wegen ik in ga en ga ontdekken. Een ding weet ik daar wel over: Het moet een reis over wegen met liefde, begrip, warmte en verdraagzaamheid zijn. En het liefste toch samen, als één kompas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s