De dag na gisteren

03-05-2022

Gisteren weer eens geprobeerd om nieuwe mensen te leren kennen door naar een spelletjesavond te gaan. Spannend, maar je moet toch wat proberen om nieuwe mensen te leren kennen. Ik had een goede dag verder, goed humeur en dacht ik ga er gewoon eens naar toe.

In de loop van de dag ben ik een klein beetje onrustig, ik merk dat ik wat spanning ervaar. Ik ga er gewoon naartoe, en ik zie wel, dacht ik. Koda heeft oppas, dus je kunt het altijd proberen.

Na het eten, en met de honden lopen, ga ik richting mijn huis. Daar kan ik weer een keer mijn fiets pakken om naar de locatie te gaan van de spelletjesavond. (iets wat ik niet vaak kan doordat Koda tot nu toe weigert in het fietskarretje te blijven zitten 🥴) Fijn om weer op de fiets te zitten, je ervaart de stad dan toch anders en hebt gevoelsmatig meer contact met de mensen op straat. Ik zie zelfs een jongere lopen van mijn oude vrijwilligerswerk, deze zeg ik “natuurlijk” even gedag. (zou ik voorheen niet goed durven / kunnen) Erg toevallig, want dat werk was niet in Den Bosch.

Ik kom aan op de locatie, welke ik (zoals altijd) vantevoren op streetview heb bekeken, al zie ik daar nog niet echt veel mensen. Maar ik zie wel ergens iemand naar binnen gaan met een spel, dus denk “dat kan niet missen”. Gelukkig heb ik dat goed ingeschat en kom binnen, en ga na even te vragen waar ik moet zijn (ook iets wat ik voorheen niet goed kon) naar de ruimte waar ik moet zijn.

Daar kom ik binnen, maar herken (bijna) niemand. (had dit evenement via een app gespot, daarbij heb je ook een profiel met foto) Wat blijkt: vooral de vaste spelletjesclub leden waren er en de mensen via de app niet. Toch even omschakelen, maar ik probeer gewoon een spel mee te gaan doen. Ondertussen merk ik dat het best warm is in de ruimte, iets wat niet fijn is als je jezelf gespannen voelt en verkeerd ademt.

We beginnen met een (voor mij onbekend) spel, ik krijg uitleg maar geef ook aan dat ik niet goed ben in dingen snel opnemen. (al helemaal niet als je paniekerig bent vanbinnen) Toch mee gaan spelen, het zijn aardige mensen waar ik tegen durf te zeggen als ik iets niet snap. Nou ja, ik weet voor mijn doen in ieder geval iets aan te geven.

Later komen er ook wat anderen, via de app. Ik herken een paar mensen, maar spreek hen uiteindelijk niet echt doordat ik al in een lang bordspel meespeel. Jammer, maar vind het zelf ook moeilijk om contact te gaan maken. (blijkt achteraf ook, ik was niet echt opgevallen bij de mensen van de app)

Na het bordspel probeer ik een beetje contact te zoeken door in de ruimte te gaan rondlopen, maar krijg niet echt contact. Alleen een beetje praten met degene waar ik het spel me heb gespeeld. En ook dat contact gaat wat moeizaam.

Op het moment dat de avond is afgelopen, ga ik, en zeg wel wat mensen gedag. Ik voel me wel wat vervelend, gefrustreerd, dat ik niet beter in staat ben contact te zoeken en zelfs liever thuis blijf. Ik fiets naar huis en ga met de auto naar mijn ouders om Koda op te halen.

De dag na de spelletjesavond voel ik mijn spieren, ik merk dat ik gespannen ben geweest en moet herstellen. Wel ben ik blij dat ik af en toe iets probeer, ook al frustreert het ook wel. Hopelijk door dingen te blijven proberen, zo nu en dan, kan ik er wat beter mee om leren gaan.

Oh ja, ik schrijf dit bericht een paar dagen na de spelletjesavond. Ik heb gisteren ook weer een bijeenkomst gehad, waar ik de vorige keer paniekaanvallen bij had vanbinnen. (zie ouder bericht) Dat ging nu en stuk beter! Nog wel klamme handen en ook onzekerheid dat ik niet studeer of gestudeerd heb en / of werk zoals de meesten, maar dat probeer ik niet te veel toe te laten. En ben trouwens ook op vakantie geweest voor een paar dagen, daar schrijf ik misschien nog wel een keer over. (wat dit vooraf, tijdens een na de vakantie met mij doet) Wel alvast een foto uit de vakantie bij dit bericht, voor de vrolijkheid! 🙂

Fijne dag!

Maarten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s