Overzicht

28-03-2022

Deze week heb ik ‘véél’ afspraken staan, alhoewel, vorige week eigenlijk ook wel. Voor mij is het véél om één afspraak te hebben per dag. Moeilijker wordt het dan als het er meerdere worden…..

De hele dag vrij zijn, in de avond één afspraak hebben, voor velen is dit denk ik een utopie. Ik merk zelf dat door één afspraak te hebben, mijn hoofd ‘voller’ is en ik prikkelbaarder ben. Althans, zo voelt het wel. Maar als het bijvoorbeeld zonnig weer is kan ik bij dezelfde prikkels wat meer hebben.

Het is lastig te volgen om, nou ja met grote regelmaat dan, te merken wanneer er te veel spanning ontstaat. Meestal kan ik het merken in mijn (boven)rug, schouders, nek en middenrif. Tip: Yoga kan, bij mij in ieder geval, goed helpen wanneer je hier last van hebt. Ook kan het bij mij helpen om in mijn agenda te kijken, dit zodat ik overzicht krijg in mijn afspraken en niet constant blijf malen in mijn hoofd hierover.

Het lastige is alleen dat ik graag meer wil dan dat ik kan volhouden. Daardoor ligt het overvragen van mezelf voor handen, maar ook het overvragen door anderen aan mij. Dit doordat het niet (altijd) even goed te merken is aan mij als er teveel gevraagd wordt. (niet gek, want zelf heb ik het vaak niet eens op tijd door ;))

(Mijn angsten spelen overigens hier een grote rol in, deze worden getriggerd door overprikkeling waardoor een vicieuze cirkel kan ontstaan. Maar over de angsten schrijf ik misschien nog wel eens uitgebreider, daar voel ik me nu nog niet aan toe.)

Dat is ook een van de redenen dat ik werk als vrijwilliger, een ‘vast’ iets lukt gewoon niet goed door mijn wisselende belastbaarheid. Die belastbaarheid is wel wat te trainen, tot op zekere hoogte, maar feit blijft bij mij dat terugval telkens op de loer ligt.

In het verlengde daarvan vraag ik me dan ook vaak af, of ik, zonder werk, wel ooit een gezin kan hebben. Natuurlijk hangt het daar niet volledig van af, maar heb ook mijn belastbaarheid in mijn achterhoofd daarbij. Ben ik wel een interessante partner keuze? Of zou het beter zijn om alleen te blijven of samen met een partner maar dan zonder, of toch met, kinderen? Het zijn maar kleine vragen :p welke veel in mijn hoofd zitten. Het antwoord kan ik alleen nog niet weten, het hangt denk ik van de combinatie tussen mezelf, mijn toekomstige partner en de omgeving af wat wél en wat niet zal lukken.

Voor nu maar eerst eens proberen een paar afspraken per week te kunnen hebben, uitdaging genoeg!

Fijne avond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s