Afspraken

29-03-2022

Het is dinsdagavond, eigenlijk bijna nacht, en zit thuis in mijn stoel alles op een rijtje te schrijven na een afspraak te hebben gehad deze avond.

Wow, wat moet ik toch weer wennen om onder de mensen te komen. Eerst (natuurlijk ;)) vooraf aan de afspraak spanning in mijn lichaam en er op tijd zien te komen.

Nou, dat op tijd komen lukte, precies op tijd! Dat lukt me niet altijd, soms ben ik te vroeg maar meestal te laat. Bij binnenkomst mezelf even voorstellen. (we waren met z’n tienen in totaal.) Het zijn gelukkig allemaal aardige mensen, maar voel me toch gespannen omdat ik (bijna) iedereen voor het eerst ontmoet.

Gedurende de afspraak merk ik helaas dat ik toch onrustiger word vanbinnen. Ik voel paniekaanvallen opkomen….. Ik krijg klamme handen, begin te zweten, word licht in mijn hoofd, krijg een naar een beklemmend gevoel bij mijn maag en span mezelf erg aan in mijn spieren.

Toch blijf ik zitten, van de ene ‘paniek golf’ naar de andere. (ik twijfelde om tussendoor even naar buiten te gaan, maar het werd net niet erg genoeg om naar buiten te ‘vluchten’) En dat dus terwijl ik me goed voel bij de mensen. Heel typisch en lang geleden dat het zó aanwezig was. Balen!

Ondanks dat, weet ik alles wat gezegd wordt redelijk goed te volgen, en kan op de goede momenten mezelf zelfs in de gesprekken mengen.

Wel merk ik dat ik mezelf ‘minder’ voel dan de anderen, ik ben niet dom, maar heb niet zoals de meeste anderen een opleiding en ben redelijk nieuw in de onderwerpen waar we over praten. “Ben ik niet dom aan het overkomen, te stil, stink ik door mijn paniekzweet?” (Welke onzekerheid? ;))

Uiteindelijk, na een kleine drie uur, zijn we klaar met ons overleg. Het was fijn om iedereen te leren kennen ondanks de vermoeidheid die het me nu kost. Nu op naar huis en bijkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s